ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Στον Κόσμο του Λόγου οργανώνουμε εκπαιδευτικά προγράμματα, σεμινάρια και ημερίδες τόσο για Επαγγελματίες Ψυχικής Υγείας όσο και για Γονείς.

Για Επαγγελματίες Ψυχικής Υγείας

Παρέχουμε εκπαίδευση σε ειδικούς θεραπευτές και επαγγελματίες ψυχικής υγείας σε θέματα που αφορούν λόγο, ομιλία, σίτιση και κατάποση (δυσφαγία) για παιδιά και ενήλικες.

Επιπλέον, αναλαμβάνουμε ατομικές ή ομαδικές εποπτείες των ειδικών θεραπευτών υγείας με στόχο την επαγγελματική τους εξέλιξη. Οι εποπτείες δίνουν τη δυνατότητα στον θεραπευτή να επικοινωνήσει τους προβληματισμούς του, να υποστηριχθεί από εμάς προκειμένου να δημιουργήσει ένα άρτιο θεραπευτικό πρόγραμμα, να εμπλουτίσει τις γνώσεις του, να συζητήσει απορίες σχετικές με τα περιστατικά που έχει αναλάβει και να πλαισιωθεί από έμπειρους θεραπευτές.

Για Γονείς

Στον Κόσμο του Λόγου έχουμε δημιουργήσει ομάδες γονέων οι οποίοι εκπαιδεύονται από εμάς στο πώς μπορούν να διαχειριστούν καθημερινές καταστάσεις των παιδιών τους καθώς και των δυσκολιών ή διαταραχών που αυτά έχουν. Εκπαιδεύονται στο πως οι ίδιοι οι γονείς χρειάζονται να διαχειριστούν τις προσωπικές τους αγωνίες και άγχη για τα παιδιά τους. Μαθαίνουν να αναγνωρίζουν τα δυνατά στοιχεία του παιδιού, τις ανάγκες του, τις επιθυμίες του, ενδυναμώνεται ο γονικός τους ρόλος, αρχίζουν να διαμορφώνουν έναν λειτουργικό τρόπο επικοινωνίας και σχετίζεσθαι εντός της οικογένειας. Με αυτόν τον τρόπο δημιουργούμε ένα ασφαλές και ήρεμο περιβάλλον τόσο για τα παιδιά όσο και για τους γονείς τους με μοναδικό στόχο την ψυχική εξέλιξη και ευημερία του παιδιού.

Τηλεθεραπεία

Για όσους μένουν εκτός Αθηνών, σε απομακρυσμένα κυρίως μέρη αλλά και σε κατοίκους εξωτερικού, παρέχουμε όλες μας τις υπηρεσίες μέσω Skype.

Για παραπάνω πληροφορίες, μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας τηλεφωνικά ή μέσω mail.